Wednesday, February 20, 2008

Books & Magazine (5)

Περιοδικά με θέματα για τα πουλιά
  • Το παλιό ΓΕΩ της Ελευθεροτυπίας (1-2 αφιερώματα, ένα με πολύ ωραία σκίτσα). Δεν τα έχω ψάχνω να τα (ξανα)βρώ. Αν κάποιος τα έχει και μπορεί να βοηθήσει, τον ευχαριστώ.
  • Το National Geographic (ελλ) κάθε 2-3 μήνες έχει κάποιες σελίδες σηνήθως του Χ. Βλάχου. Για όσους μένουν κοντά στο Χαλάνδρι μία πολύ καλή λύση (για όσους δεν έχουν όλα τα τεύχη του NG) είναι η δανειστική βιβλιοθήκη του Δήμου επί της οδού Καποδιστρίου ( πριν την Κηφισίας). Μπορείτε να δανείζεστε 3 τεύχη την εβδομάδα ή τις 2 εβδομάδες.
  • Γεωτρόπιο (ένθετο) Ελευθεροτυπίας ''Πουλιά μου διαβατάρικα'' 11;/2007. 194 σελ. Κείμενα και φωτογραφίες πολύ καλά σε αντίθεση με τα σκίτσα που είναι μέτρια.
  • Ελληνικό Πανόραμα -τεύχος 61-Πουλιά του Εβρου κειμ./ φωτ. Γιώργος Αβαγιανός. Φτωχή η συγκομιδή αρπακτικών στο δάσος της Δαδιάς παρά τις διευκολύνσεις που είχε ο φωτογράφος. Όπως καταλάβατε εκεί στην κρύπτη της Δαδιάς θέλω να πάω.
  • Και τέλος ένα σημαντικό για μένα άρθρο του Νίκου Κοντονικόλα στο περιοδικό Φωτογράφος/Καθημερινή τεύχος 139 Portfolio - φωτογράφος άγριας φύσης. Hταν η πρώτη μου επαφή στον κόσμο της Παρατήρησης Πουλιών. Αξίζει η επίσκεψη στο site του http://www.1000birds.com/

No comments: